Sunday, November 15, 2009

Hauleu manca-ţ-aş

Mercadona: important lanţ de supermarketuri din Spania
Isaura: ţigancă româncă, 21 ani, 1.67, aprox 80 kg, muritoare de foame, blindată de aur

Dă şî mia un euro frumoaso mâncaţ-aş sufletu tău de româncuţă! Haide nu fi rea la suflet, că până şi spaniolii îs mai buni ca tine! În timp ce se agita Isaura i se clătinau cerceii de aur cu piatră de culoarea rubinului, probabil o imitaţie, şi îi tresăreau brăţările pe mână. Ea n-avea plăcuţă pe care să scrie vreun mesaj emoţionant: 1. pentru că nu era surdo-mută(vă vine să credeţi?!), 2. pentru că ştia spaniolă: Hun euro porfavor pa comer. Ei, ce ziceţi? isteaţă fata noastră, nu prea credibilă dar asta se rezolvă cu un PR. M-am gândit să o ajut cu ceva sfaturi, poate încropim vreo campanie de imagine, trebe rebranduit domle statutul de ţigan român cerşetor, ce-i asta?hehe Aaa, să vă mai zic ceva despre personajul nostru, tipa e mai emancipată decât vă puteţi imagina: e divorţată, s-a măritat la 16 ani dar cum nu s-a înţeles cu soţul şi pe deasupra mai încasa şi bătăi de la dumnealui l-a lăsat: Ce, îs proastă să suport unu ca ăsta?

Women secret: lângă magazinul din centrul oraşului Reus, Tarragona
Ionel: cântător la acordeon, romantic incurabil, trubadur neobosit de pe meleaguri olteneşti

Ionel e carismatic, să mor de nu, face parte din generaţia de argint a României, la vreo 50 ani să zic aşa, zâmbicios nevoie mare, cu un canin de aur şi cu talent desigur: cântă La vie en rose. Cred că abia s-a întors de pe Şanţelizé şi a greşit puţin publicul receptor: spaniolii nu sunt prea senzibilizaţi de acordurile pariziene, lor le place numai de ei. Eroare în planificare: nu ajungi la inima publicului, nu ţi-ai atins obiectivul, trebe segmentat din nou publicul ţintă. Mai bine băga şi el un flamenco ceva sau un Carlos Baute că tot e la modă acuma. Pe mine m-a cucerit, sincer vă zic, o dată pentru cântec şi o dată pentru zâmbetul său preţios. Oricum, ăsta e deştept: unde se plasează un acordeonist romantic, îndrăgostit de femeie, decât la Women Secret? Imposibil să nu îi arunci vreo privire, chiar dacă poate voiai să analizezi perechea de tanga din vitrină...acolo se reflectă Ionel. O fi având efect afrodisiac Ionel ăsta? trebuie verificat.


Bonarea: lanţ de magazine de produse din carne
Anonimă îmbrăcată în trening şi nu e Dolce and Cabana
Are plăcuţă: Porfavo guero comer dame un euro para comprar un pan. Muchas gracia.
Ea nu zice nimic, cred că e surdo-mută sigur. Oricum e mai credibilă decât Isaura, e slabă uscată, tristă, priveşte dezorientată în jos, spre cimentul rece...şi mai primeşte câte un euro din când în când.

Voi cui îi daţi un euro?

2 comments:

  1. eu nu dau euro nimanui ca nu am :D

    ReplyDelete
  2. ohooo...manca-ti-as...eu nu mai stiu daca am dat euro pe aci...sau da??
    frumoasa descriere: blindata de aur, muritoare de foame, haha, cam asa is toti saracii discriminati...din nefericire pt aia care chiar sunt muritori de foame...mdeee

    ReplyDelete