Wednesday, September 16, 2009

femei şi bărbaţi...

Vorbeam ieri cu un amic despre bărbaţi şi femei: eu reproşam modul burlesc al bărbaţilor de a privi şi trata femeia ca pe un obiect sexual, el reproşa femeilor solicitarea egalităţii sexelor când, de fapt, ne dăm în lături de la multe sarcini tipic maculine din motive lesne de înţeles- suntem firave şi avem nevoie de protecţie.

Spune el, da, femeile sunt privite ca nişte obiecte- ştii de ce? pentru că abuzaţi de atuurile fizice pe care le aveţi, atunci când le aveţi, mizaţi pe exterior şi pe arta seducţiei pentru a obţine ce doriţi, uitaţi să vă hrăniţi spiritul şi ajungeţi să vă deplângeţi soarta nedreaptă căci..bărbaţii nu văd niciodată înăuntrul vostru! trist, dar adevărat.. Eu aş adăuga că seducţia face parte din armele femeilor şi că este dovada pură a unei inteligenţe emoţionale, este stupefiantul care înnebuneşte orice bărbat oricât de rezistent la tentaţii se consideră. Ce mi se pare trist însă, nu este utilizarea seducţiei de către femei, nici măcar abuzul ei, ci faptul că într-adevăr multe fete conştiente de darurile pe care le-au moştenit de la natură se rezumă la a fi frumoase, la a rămane frumoase, ele însele tratându-se ca pe un produs veşnic şlefuit pentru a primi acordul lansării pe piaţă. Şi se lansează, epatează, au mare succes la început, preţul e destul de mare, că doar de, nu sunt un produs în serie, dar apar alte modele mai spectaculoase, mai dotate, mai strălucitoare. Modelul nostru trebuie să se retragă o perioadă pentru îmbunătăţiri..căutând mereu perfecţiune la nivel fizic, evident. Cu timpul, se pierde din strălucirea, puritatea şi frăgezimea tinereţii, nici îmbunătăţirile nu mai fac minuni şi se decantează proprietăţile exterioare pentru a le propulsa pe cele interioare. Doamnelor şi domnilor, am onoarea să vă prezint un personaj ce mult timp a stat în umbră, a zăbovit într-o hibernare dulce, dar iată astăzi ne va face o surpriză şi ni se va alătura!...pauză...Încă te aşteptăm.

Femeia trebuie să fie, bărbatul trebuie să aibă..aşa cum citeam de curând într-o carte. Femeia este frumoasă, trebuie să fie frumoasă, e o cerinţă indispensabilă a speciei; am putea sublinia diferitele tipuri de frumuseţi care pot sălăşlui într-o femeie, însă mulţi ar sări şi ar spune..astea sunt poveşti! Frumuseţea exterioară este cea care atrage, cea care vinde, cea care promovează mai lesne şi obţine avantaje mai des. Bărbatul în schimb trebuie să aibă bani, maşină, casă..e trist, din nou spun, dar adevărat..atât de adevărat încât mă gândesc că degeaba reproşez superficialitatea unei societăţi care cultivă aceste principii, valori sau mai bine zis infra-valori..aşa ne-am autoeducat, ne inseminăm artificial cu ceea ce credem că ne va aduce fericirea!

În ceea ce priveşte egalitatea sexelor, argumentele ar fi: pretindem egalitate, dar plătim mai puţine impozite la stat, plătim mai puţin la asigurările de viaţă pentru că aproape peste tot în lume speranţa de viaţă a femeilor este mai mare (vorbim de legislaţia spaniolă), dacă ni s-ar cere să descărcăm un camion am zice că nu putem, că suntem femei şi nu avem suficientă forţă. În schimb, un bărbat nu se dă în lături de la a mătura, a găti, a călca rufe sau spăla la nevoie, un bărbat are grijă de bebeluş atunci când mama e ocupată (chiar dacă poate nu la fel de bine, aş zice eu). De acord, i-am zis eu, dar bărbaţii au o forţă superioară femeilor, e înnăscută, nu putem compara calităţile înnăscute cu cele dobândite, deci comparaţiile ar fi uşor irelevante. Vrem să fim egale cu ei bărbaţii, dar tânjim după protecţie, ne place la nebunie când ni se deschide uşa la maşină sau când ni se întinde mâna pentru o invitaţie la dans.
El vine cu argumente cu tentă misogină deşi afirmă că nu e misogin iar mie îmi plac la nebunie tratatele feministe deşi nu fac parte din nicio mişcare de genul, hehe..sunt amuzante..îmi rezerv dreptul de a lua contact cu idei ale unor femei experimentate, care deşi poate uneori exagerează, de fiecare dată îşi construiesc ipotezele pe fapte reale. Vă recomand cartea Dincolo de bine, dincoace de rău de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase.